307a2.jpgMillainen ihminen olen...

Olen juuriltani perin pohjin hämäläinen. Hämäläisyyteen liitettävät ominaisuudet, hitaus, harkitsevuus ja hajamielisyys, koen omikseni. Muuttaessani asumaan Varsinais-suomeen ja Salon seudulle 30 vuotta sitten, minulla oli aluksi vaikeuksia ymmärtää täkäläisten puhetta. Murre oli niin kummallista, lyhyttä ja sitä tuli niin nopeasti että ei tahtonut perässä pysyä. Tottuihan siihen ja taisi osin tarttua myös minun puheeseeni.

Politiikka on kuin maratonia juoksisi...

Olen aina ollut kiinnostunut kanssaihmisistä. Siksi kai myös hakeuduin mielenterveysalalle työhön. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, ja minusta ihmisten erilaisuus on rikkaus. Se helpottaa työskentelyä yhteiskunnallisen vaikuttamisen piirissä.

Politiikassa on tultava juttuun hyvin monenlaisten ihmisten kanssa, se auttaa asioiden eteenpäin viemisessä. Yhteisten asioiden hoitohan on kuitenkin hyvin pitkälle ryhmätyötä. Myös hämäläinen hitaus, vai sanoisinko pitkäjänteisyys, on ominaisuus joka helpottaa politiikassa toimimista. Asiathan eivät poliittisessa päätöksenteossa tunnetusti etene kovin nopeasti. Siinä suhteessa yhteiskunnallinen vaikuttaminen muistuttaa toista rakasta harrastustani, kestävyysjuoksua.