Yhteispelillä se sujuu!

Sunnuntai 12.3.2017 klo 22:35 - - Ulla


Politiikka ei perustu sooloiluun, vaan on mitä suurimmassa määrin joukkuelaji. Yksin on vaikea saada mitään isoa aikaiseksi, mutta yhteistyöllä voi saada paljon aikaan.

Paras puolue on se, jossa on parhaat tyypit. Olen viimeiset neljä vuotta toiminut Keskustan kaupunginhallitusryhmän puheenjohtajana. Meillä siinä ryhmässä, kuten koko valtuustoryhmässämme, on ollut ilo työskennellä. Meillä on hyviä tyyppejä.  Toki olemme usein eri mieltä asioista ja keskustelu on välillä aika rapsakkaakin. Kuitenkin, eteenpäin on menty yhtenäisenä joukkueena, asiat edellä. Itse ajattelenkin, että hyvän yhdessä pelaamisen tulee lähteä nimenomaan sieltä valtuustoryhmän sisältä.  Se on edellytys sujuvaan yhteistyöhön myös ryhmien kesken.

Päättyvällä vaalikaudella on kehitetty yhteistyön toimintamalleja muutenkin, pyrkien siten ennakoivampaan päätöksentekokulttuuriin. Olemme kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kesken tietoisesti pyrkineet parantamaan vuorovaikutusta ja keskinäistä luottamusta. Se on varmasti näkynyt myös ulos kaupunkilaisten suuntaan, ja olemme saaneet kiitosta yhteishengen parantamisesta. Yllättävää kyllä, monia tahoja tuntuu se myös valtavasti harmittavan.  

Samaan aikaan on tiivistetty yhteydenpitoa myös johtavien viranhaltijoiden kanssa. Olemme esim. ottaneet käyttöön listapalaverit, joissa ennakoimme valmistelussa olevien asioiden läpimenomahdollisuuksia jo hiukan etukäteen. Se taas auttaa välttämään turhan työn tekemistä. Yhteispeli on yhteiseksi hyväksi.

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini