Terveisiä kaupunginhallituksesta!

Perjantai 31.3.2017 klo 10:49 - - Ulla


Kirjoitukseni Salon Keskustan vaalilehdessä 28.3

Olen neljä vuotta toiminut kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja Keskustan hallitusryhmän puheenjohtajana. Lähdimme haastavasta tilanteesta tilinpäätöksen ollessa n. 40 milj. miinuksella. Takana oli iso kuntaliitos, ja meneillään Suomen suurin rakennemuutos. Salo on ollut pitkään äkillisen rakennemuutoksen aluetta, eikä tuo muutos ole aivan ohi vieläkään. Aika ajoin tulee uutisia uusista irtisanomisista. Alkukaudella kävimme läpi organisaatiota poistaaksemme kuntaliitoksesta jääneitä päällekkäisyyksiä. Teimme sopeuttamisohjelmia, ja jouduimme jopa lomautuksiin. On hyvä todeta, että tiukka kulukuri on tuonut tulosta. Viime vuoden tilinpäätös oli jopa 6 milj. ylijäämäinen.

Palvelut ovat edelleen hyvällä tasolla. Erityisesti meille Keskustan ryhmässä on ollut tärkeää, että palvelut säilyvät eri puolilla kaupunkia. Siitä kirjauksesta olemme halunneet pitää kiinni.  Ongelmana tällä hetkellä on liikenneyhteyksien puute, joka haittaa palveluiden äärelle pääsyä. Tämä on tiedostettu, ja korjausliikettä ollaan tekemässä.

Ryhmässämme on ollut rakentava ilmapiiri. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä eri ryhmien kanssa niin oikealla kuin vasemmalla. Yhteistyötä ja entistä ennakoivampaa otetta asioihin on rakennettu nyt neljän vuoden ajan myös johtavien viranhaltijoiden kanssa luomalla uudenlaisia toimintamalleja. Tämä on sujuvoittanut päätöksentekoa, ja säästää sitä kautta aikaa ja rahaa. On Salon parhaaksi ja siksi välttämätöntä, että yhteistyö päättäjien ja viranhaltijoiden välillä on luottamuksellista, ja tavoitteet yhteisiä.

Painopistettä on viimein päästy siirtämään yhä enemmän kaupungin kehittämiseen ja elinvoimaan. Uutisia seuratessa voi todeta, että luottamus Saloon on palautumassa ja käänne parempaan on tosiasia. Osaamiskeskittymä on rakentumassa, ja monia muita hyviä hankkeita on meneillään. Yrittäjiä on rohkaistava työllistämään, ja uusia yrityksiä saatava sijoittumaan Saloon ketterällä päätöksenteolla. Tarvitsemme entistä monipuolisempaa elinkeinorakennetta, unohtamatta vireää maaseutuamme yrityksineen.

Ulla Huittinen, Kaupunginhallituksen 2. vpj

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini