Yhteistyöstä...

Maanantai 27.3.2017 klo 12:14 - -Ulla


Vesa Käiväräinen kirjoitti päivän lehdessä Salon poliittisesta ilmapiiristä. Kirjoitus oli faktoihin perustuvaa, ja näytti mielestäni juuri siltä kuin asiat ulospäin näyttävätkin.

Kun aikoinaan aloitin politiikassa, opasti eräs kokenut poliitikko minua, että runsas keskustelu valtuuston kokouksessa kertoo joko huonosta valmistelusta tai huonosta valmistautumisesta. Meillä on ryhmässämme tapana käydä keskustelut etukäteen keskenämme, ja joskus keskustelu on aika rapsakkaakin. Ryhmän puheenjohtaja on sitten se, joka sovitusti tuo kannat esiin varsinaisessa valtuuston kokouksessa. Toki jokaisella on halutessaan oikeus ja mahdollisuus käydä perustelemassa kantojaan, mutta harvemmin tuntuu jokaisella olevan tarvetta erikseen käydä todistamassa. Itse ainakin pidän kovasti siitä, että oma ryhmäni on asioihin keskittyvä ryhmä, eikä järjestä yleensä asioista mitään turhaa showta. 

Olen ollut valtuutettuna nyt kolmisenkymmentä vuotta, mutta koskaan ei ryhmässämme ole tehty ryhmäpäätöstä. Korrektia toki on, että kertoo oman kantansa ryhmäkokouksessa, jolloin on pohjaa neuvotteluille muiden kanssa ja päätöksenteko on ennakoitavampaa.

Kunnallisjärjestöllämme on avoimet kokoukset yleensä aina ennen valtuuston kokousta. Kokouksessa käsitellään valtuuston lista-asioita, ja silloin jokaisella rivijäsenelläkin on mahdollisuus tulla keskustelemaan valtuuston asioista. Toki nykyaikana kommentit ainakin allekirjoittaneelle tulevat useimmiten sähköisesti.

On tietysti katsojaystävällistä, että valtuuston kokouksessa käydään keskustelua. Melko usein se kuitenkin nykyään tuntuu olevan yksi tapa saada itseään esille ja nimeään lehteen. Niin, ja onhan siellä myös videointi, senkin vuoksi kannattaa käydä puheenvuoroja pitämässä!

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini