Saloon luotetaan

Lauantai 13.2.2021 klo 13:18 - - ulla


Kuluneella viikolla saimme taas hyviä uutisia Saloon. EK:n kuntarankingissa Salo nousi viime vuoden kuudennelta sijalta kolmanneksi Seinäjoen ja Rauman jälkeen siinä, miten vetovoimaisiksi yritykset kokevat alueen. Kiitosta sai Salossa kaupungin päätöksenteko, yrittäjien ja kaupungin välinen hyvä yhteistyö. Lisäksi saimme lukea miten Turun yliopisto avasi kone- ja materiaalitekniikan koulutusohjelman sivutoimipisteen Salon Iot-campuksella.

Nämä asiat eivät tapahdu sattumalta, vaan vaativat kaupungilta ja päättäjiltä aktiivista elinkeinopolitiikkaa sekä pitkäjänteistä, tavoitteellista toimintaa. Päättyvän valtuustokauden strategisista kärkihankkeista erityisen hyvin onnistuneeksi on arvioitu juuri Iot Campuksen rakentumisen. Campuksen perustaminen oli aikanaan työn ja tuskan takana. Hanketta vastustettiin paikallisesti kovasti.  Me jotka asiaa ajoimme eteenpäin, saimme paljon arvostelua osaksemme.

Nyt voi todeta, että rohkeus ja eteenpäin katsominen kannatti silloinkin. Campukselle on rakentunut hieno yrityskeskittymä, joka kasvaa kaiken aikaa. Erityisesti akkuklusterin ja Valmet Automotiven rooli on kasvamassa.

Rohkeita ja eteenpäin katsovia päättäjiä kaupunkimme tarvitsee jatkossakin. Tällaiset isot ja vaikuttavat hankkeet vaativat paljon taustatyötä, ne eivät synny itsestään.

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini