Maanantailta

Keskiviikko 3.2.2021 klo 18:48 - - ulla


Viime maanantain valtuuston kokouksessa äänestettiin siitä, tuleeko kaupunkiin perustaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista. Selvin luvuin 14-37 valtuusto antoi luottamuksensa hallituksen jatkolle. Useammassa puheenvuorossa annettiin luottamus sille, että hallitus on toiminut asiassa asianmukaisesti sen tiedon pohjalta joka sillä on asiassa ollut.

Valiokunnan perustamisen kannalla oli Kokoomuksen lisäksi vain kolme valtuutettua, eri ryhmistä. Kun Kokoomuksen ryhmyri aikoinaan tuli asian kanssa isosti ulos paikallislehdessä, hän totesi että aloite asiaan on tullut muista ryhmistä. Sitä on todella vaikea uskoa, kun nyt tarkastelee miten tämä projekti on edennyt. Se on hyvin selkeästi heidän oma ristiretkensä, johon muilla ei ole ollut halua liittyä. 

Tällainen epäluottamuksen ilmapiirin ylläpitäminen on jo pidempään kuulunut keinovalikoimaan. Oikeasti en ihan tarkasti ymmärrä ketä se palvelee ja mikä on tavoite. Jos sillä halutaan vaalimenestystä, niin erikoinen keino siihenkin. Kun yhteistyö on vaikeaa ja kompromissien teko mahdotonta, alkaa koko päätöksentekokulttuuri näyttäytyä ulospäin sekavalta ja jopa vastenmieliseltä.

Minusta poliittisen päättäjän tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat yhteistyökyky ja kyky kompromisseihin. Toivon todella, että nyt alettaisi katsoa eteenpäin oikeisiin asioihin, joista meillä tässä kaupungissa ei todellakaan tule olemaan pulaa. 

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini