Kuulumisia kaupunginhallituksesta

Tiistai 18.5.2021 klo 12:16 - - Ulla -


Monien muiden asioiden ohella kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan maakaupasta, jossa kaupunki ostaa noin 17 hehtaarin suuruisen määräalan Suomusjärveltä moottoritieliittymän tuntumasta. Tämä kauppa on nyt toteutuessaan yksi askel eteenpäin väännössä moottoritien varren hyödyntämisestä myös pääkaupunkiseudun suuntaan. Keväällä halusimme kaavoituskatsaukseen palautettavaksi tuon Kiikalan-Suomusjärven liittymän yritysalueen, kun se oli sieltä valmistelussa johonkin "unohtunut". Nyt siis asia nytkähti lupaavasti eteenpäin. Toivottavasti tämä on alku jollekin isommalle.
Helmikuun kuukausiraportista saimme lukea, että meillä on Salossa paljon työpaikkoja tällä hetkellä avoinna. Työpaikkatarjonta antaa mahdollisuuden sille, että nyt jo hidastunut asukasluvun väheneminen olisi käännettävissä kasvuksi. Meidän on tehtävä kaikki mahdollinen sen eteen, että saamme muuttovirran käännettyä nykyistä positiivisemmaksi. Siksi teimme eilen Keskustan ryhmän toimesta seuraavan aloitteen:
"Tehostettu tonttikampanja
Salon työpaikkatarjonta on piristynyt ja kaupungin elinvoiman kannalta on elintärkeää, että uusien työpaikkojen myötä kaupunki saa myös uusia asukkaita. Positiivinen ilmiö on, että Salon muuttotappio vaikuttaa loiventuneen, ja viimeisimmässä katsauksessa kirjattiin jopa voitollinen tulos.  Valtakunnallisesti on huomioitu  ihmisten kasvanut muuttohalukkuus väljemmille asuinalueille. Salo pystyy vastaamaan tähän kysyntään hyvin järkevällä kaavoituksella, kuten Märynummenkin uusien tonttien kohdalla on nähty.
Huomioitavaa kuitenkin on myös se,  että Salon kaupungin alueella on vielä runsaasti tontteja, jotka eivät edelleenkään houkuttele rakentajia.
Teemmekin aloitteen, että tonttien myyntiä ja markkinointia tulisi vauhdittaa tehostetulla tonttikampanjalla. Tontteja voisi tarjota tilapäisesti alennettuun hintaan ja markkinointia tehostaa.
Valmistelussa voisi arvioida vuoden 2017 Suomi100- tonttikampanjaa, ja arvioida miten kampanjassa onnistuttiin, ja mitä voisi tällä kertaa tehdä eri tavalla."

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini