Salolla on kasvun eväät

Keskiviikko 26.5.2021 klo 21:56 - - ulla


Kirjoitus julkaistiin tänään Salon Keskustan vaalilehdessä

Olemme Salossa saaneet aktiivisen elinkeinopolitiikan seurauksena työpaikkojen määrän kääntymään kasvuun.  Esimerkiksi Iot-Campus on kehittynyt nopeammin kuin aluksi uskalsimme toivoa, ja mm. Valmet Automotive on rekrytoimassa jatkuvasti lisää väkeä. Yritystiheys on hyvä, ja yritystoiminta monipuolista. Maaliskuun lopussa Salossa oli avoimia työpaikkoja yli 670 kun niitä vuotta aiemmin oli 350 vähemmän. Tavoitteena tulee jatkossakin olla monipuolinen ja vireä yrityskenttä, yhden kortin varaan ei pidä jäädä.

Tässä on myös mahdollisuus saada muuttotappio käännettyä voitoksi, sillä yksi ratkaiseva tekijä paikkakunnalle muutossa on juuri työpaikka. Mietittävä on, miten saamme työn perässä tulijat muuttamaan Saloon. Kuten tiedämme, Salon sijainti on mitä parhain Helsingin ja Salon välissä. Sijainti on suuri mahdollisuus nyt kun poismuutto suuremmista kaupungeista kiinnostaa yhä enemmän.

Myös etätyö on Salolle mahdollisuus. Se ei automaattisesti tuo alueelle uusia asukkaita, mutta voi tarjota vetoapua juuri Salon kaltaisille alueille joissa on paljon vapaa-ajan asuntoja.

Monipuoliset asuinalueet eri puolilla Saloa antavat mahdollisuuden valita oman elinympäristönsä. Meillä on kaupungin keskusta-alueen lisäksi monta lähitaajamaa, jotka omine erityispiirteineen ovat viehättäviä ja kompakteja asuinalueita. Hallitusryhmämme aloitteesta on kaupungin strategiaan kirjattu lausuma, jonka mukaan reuna-alueiden vanhoissa kuntakeskuksissa tulee säilyä alakoulu, päiväkoti, liikunta- ja nuorisotilat sekä kirjastopalvelut. Tätä olemme myös halunneet varjella jotta eri alueet pysyisivät elinvoimaisina ja niissä olisi hyvä asua.

 

Salossa omakotitalot menevät kaupaksi, mutta tonttikauppa ei vedä. Tontteja on, mutta ne eivät houkuttele. Esitimme aloitteessamme, että tonttien laatuun on kiinnitettävä enemmän huomiota, ja niitä on myös ”tuunattava” myytävään kuntoon. Moottoritien vartta tulee hyödyntää nykyistä paremmin myös pääkaupunkiseudun suuntaan. Tonttien markkinointia, kuten muutenkin kaupungin asuinalueiden ja mahdollisuuksien markkinointia, on tehostettava nykyisestä, ja harkittava myös uutta tonttikampanjaa jossakin muodossa asian vauhdittamiseksi.

 

Salo kiinnostaa potentiaalisia muuttajia, varmistetaan tämä kiinnostus Salon muuttovoitoksi.

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini