Ilo ja huoli

Keskiviikko 4.2.2015 klo 11:53 - - ulla -


Eilen saimme iloita siitä, että Salon sairaalan synnytysosasto saa luvan poiketa päivystysasetuksen vaatimasta tuhannen synnytyksen rajasta vuoteen 2017. Päivystysasetuksen tuomien muiden velvoitteiden tulee kuitenkin täyttyä, mikä asettaa omat haasteensa.  

Realistina ilooni sekoittuu väistämättä suuri huoli. Asioita ei voi mitata pelkästään rahassa. Tuo päätös tulee kuitenkin aiheuttamaan Salon kaupungille vuositasolla noin 1,2 miljoonan euron lisälaskun, tälle vuodelle n. 700 000 euroa. Se on melko paljon kun ottaa huomioon, että sopeuttamistarve on kaupungissa jo ennestään kymmenisen miljoonaa.  Mistä ollaan valmiita luopumaan, leikkaamaan vielä miljoonan verran lisää?

Itse olin sairaanhoitopiirin hallituksessa mukana hakemassa tuota poikkeuslupaa. Oma perusteluni oli lähinnä TYKSin tilojen huono kunto. Tuolta perustelulta kuitenkin poistuu pohja siinä vaiheessa, kun Turkuun saadaan uudet U-sairaalaa korvaavat tilat.

Jotta synnytystoiminta voisi Salossa myöhemminkin jatkua, tulisi tänne saada reilusti lisää asiakkaita. Sairaanhoitopiirin hallituksessa istuvana en näe  järkeä siinä, että piiri kilpailee itsensä kanssa. Se ei ole piirin eikä myöskään veronmaksajan etu. 

Uusia synnyttäjiä tulisikin siis saada ulkokunnista, kuten Raaseporin tai Lounais-Hämeen suunnista. Haaste on kova, ja edellyttää  erittäin ponnekasta markkinointia.

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini