Rivit sekaisin

Torstai 4.6.2015 klo 17:30 - - ulla -


Pitkä matka on tultu siitä, kun kaupunginhallitus käynnisti sopeutus- ja tulevaisuusohjelman valmistelutyön. Tuo työ saatiin päätökseen tämän viikon maanantaina, kun valtuusto kevään viimeisessä kokouksessaan hyväksyi ohjelman pienin muutoksin.  Päätöksenteko sujui yllättävänkin hyvin, kun ottaa huomioon minkälainen esitys tuo kokous oli.  Vastaavaa teatteria en kunnallisissa kokouksissa ole aiemmin nähnyt. Täytyy vain olla tyytyväinen, että meillä ei valtuutettuina ole useampia asianajajia. Tämän hyväksytyn ohjelman pohjalta antaa kaupunginhallitus talousarvion valmisteluohjeen lautakunnille 15.6 pidettävässä kokouksessaan.

Tällaisina aikoina meiltä päättäjiltä vaaditaan erityisen paljon kestävyyttä. Lobbaus on ollut harvinaisen kovaa. Hyvä olisi muistaa, että päätöksiä ei pitäisi tehdä paikallislehden  tekstaripalstalla tai facebookissa.  Vastuu taloudesta on virkamiehillä ja meillä poliitikoilla.

Erityisen kova rummutus on ollut Pajulan koulun kohdalla. Lakkautusesityksen perusteena ei ole ollut se, että koulu olisi jotenkin huono. Itsekin kävin kouluun tutustumassa. Perusteet ovat olleet talouteen liittyviä.  Olen edelleen sitä mieltä, että meillä ei ole varaa pitää keskusta-alueella nykyistä määrää kaupungin tiloja tyhjäkäynnillä. Jollain tapaa palvelurakennetta on tiivistettävä, sillä se on rakennettu aivan erilaisessa tilanteessa kuin mitä nyt olemme. Siltä osin työn on siis jatkuttava. 

Opetuslautakunta, ts. lautakunnan puheenjohtaja, otti tehtäväkseen korvaavan säästön etsimisen.  Noita säästöjä tarvitsemme jatkossa edelleen ilman sitäkin, että koulu sai jatkoluvan. Vaarana on nyt se, että opetuksen sisältöön joudutaan puuttumaan entistä enemmän, kun tiloista ei pystytä tinkimään. Oman haasteensa asiaan tuo valtion taholta tulossa olevat sopeutustoimet. Vaikeita päätöksiä on siis edelleen edessäpäin.

Tämän päivän suuri uutinen oli se, että valtuuston puheenjohtaja irtaantui omista taustaryhmistään, ja ilmoitti jatkavansa sitoutumattomana valtuuston puheenjohtajana. Salon vanhat poliittiset ryhmät tuntuvat olevan tällä hetkellä enemmän ja vähemmän sekaisin. On todella valitettavaa, että näiden ryhmien sisäiset ristiriidat ja valtataistelu tuntuvat menevän kaupungin asioiden hoitamisen edelle. Tällaisina aikoina kun tarvittaisiin kaikki mahdollinen yhteistyö ja energia  siihen, miten tästä suosta nousemme. Selviytyäksemme tarvitsemme nykyistä enemmän luottamusta ja yhä parempaa kykyä tehdä päätöksiä, vaikeitakin!

 

 

Share |

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini