Tervetuloa takaisin

Perjantai 22.1.2021 klo 16:20 - - Ulla -

Mukavaa että löysit kotisivuilleni. Tämä foorumi on ollut suljettuna nyt vuoden verran, Suljin sen siksi, että jatkuva päivittäminen tahtoi jäädä tekemättä. Nyt kuitenkin päätin avata sivut vielä uudestaan. Tämä siksi, että kevään kuntavaalit käydään tänä vuonna hyvin poikkeuksellisissa oloissa. Normaali jalkatyö ja torielämä jää varmasti vähiin koronan vuoksi.

Ajattelin siis, että pyrin parantamaan tapani, ja kirjoittelemaan silloin tällöin tänne ajatuksiani luettavaksesi. Sivuilla olevan palautelomakkeen kautta voit myös ottaa yhteyttä, mikäli jotain on mielen päällä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2021, Salo, Keskusta

"Valinnat on tehty, pulinat pois"

Maanantai 14.6.2010 klo 16:59 - - ulla -

Viime viikonloppuna oli oikea puoluekokousten suma. Suurin mielenkiinto kohdistui ehdottomasti Lahteen, jossa me keskustalaiset kokoonnuimme valitsemaan maallemme uutta pääministeriä sekä puolueellemme uutta johtoviisikkoa. Jos joku odotti, että keskusta vetäytyy itsesäälissään nuolemaan galluphaavojaan, sai nyt katkerasti pettyä. Viikonloppu osoitti, että puolueella on viisas ja tilannetajuinen kenttäväki, joka osaa reagoida tilanteeseen oikealla tavalla. Saimme loistavan johtoviisikon. Mikä tärkeintä, saimme vaihdettua monissa kohuissa ryvettyneen puoluesihteerimme uuteen, luottamusta nauttivaan, kokeneeseen politiikan tekijään Timo Laaniseen. Tunnelma kokouksessa oli todella hyvä.

Varsinais-Suomen kannalta on hienoa, että saimme tänne kaksi varapuheenjohtajaa. Tämä voi olla vauhdittamassa sopivasti kenttäväkeämme myös tuleviin eduskuntavaaleihin.  Jos hyvin käy, on enemmän kuin mahdollista ja jopa todennäköistä, että meillä on myös varsinaissuomalainen ministeri seuraavassa hallituksessa. Ei olisi ollenkaan huono juttu maakuntamme edunvalvonnan kannalta, joka ei nykyisellään tunnu toimivan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kokoomus vannoo kuntaliitosten ja suurten kuntien nimeen. Jos meidän seuraava hallituksemme on sinipunainen, ei Suomessa kohta ole kuin korkeintaan kuusikymmentä kuntaa. Tähän suuntaan linjasivat sekä kokoomus että demarit ryhmäpuheenvuoroissaan kuntaliitossa edellisviikolla. On kyllä vaikea kuvitella, että kuntien ahdinko olisi voitettavissa pelkästään rajoja siirtelemällä. Tarvitaan uusia toimintatapoja ja palvelurakenteen kehittämistä. Tavoitteena tulee olla edelleen koko Suomen voimavarojen hyödyntäminen ja alueellinen oikeudenmukaisuus, ei keskittäminen, joka tuntuu nyt olevan monien intresseissä.

Valinnat on tehty, työ tästä vasta alkaa. Toivotan onnea ja menestystä uudelle pääministerillemme!

2 kommenttia . Avainsanat: puoluekokous, keskusta